top of page

AHAT

Široka paleta boja. Poznat kao kvarcni kamen. Koristi se za duhovno iscjeljenje i za čišćenje čakri. Omogućuje vam da pogledate u ogledalo svoje duše.
Ahat.jpg

AMETIST

Ametist.jpg
Svijetlo do tamno ljubičaste boje. Zaštita. Poboljšava intuiciju i pomaže vam da zapamtite svoje snove. Potiče hormone, smiruje živćani sustav i liječi poremećaje probavnog sustava, srca i sluha. Dobar za nesanicu, kosti, želudac, kožu i zube.

ANGELIT

Svijetloplava boja. Pomaže u ravnoteži između fizičkog tijela i duhovne aure. Također se koristi za fizičko iscjeljivanje i za komunikaciju.
angelit.jpeg

APATIT

apatit.jpeg
Obično zelena, ali može biti i žuta, plava, smeđa, crvenkasto smeđa i ljubičasta. Apatit je kamen za ravnotežu. Pomaže uravnotežiti emocionalno, mentalno, fizičko i duhovno tijelo. Također se koristi i za mršavljenje.

APOFILIT

Prozirna, bijela, zelena, žuta, ružičasta ljubičasta i rjeđe smeđa boja. Koristi se za očuvanje i pomlađivanje energije.  Pomaže razvoju svjesnosti na najvišim razinama. 
apofilit.jpeg
akvamarin.jpeg

AKVAMARIN

Svijetloplava boja, kamen radosti i sreće. Štiti putnika. Pomaže prozrijeti ljude. Dobar za uši, nos i grlo, slezenu, srce, i imunološki sustav kao i za respiratorne alergije.

ARAGONIT

Bijela, bezbojna ali s nijansama crvene, žute, narančaste i smeđe boje. Potiče strpljenje i stabilnost. Također se koristi protiv opadanja kose.
aragonit.jpeg
aventurin1.tif

AVENTURIN

Razne nijanse zelene. Koristi se za emocionalnu ravnotežu. Također za liječenje poremećaja pluća , srca, nadbubrežnih žlijezda i mišića.

CRNI TURMALIN

Crna boja, možebiti mramorirana sivom ili smeđom. Zaštita na svim razinama. Odbija i pročišćava negativnu energiju. Stimulira nadbubrežne žlijezde, i refleksološke točke donjeg dijela leđa. Koristi se za liječenje artritisa te srčanih bolesti.
crni turmalin.jpeg

GORSKI KRISTAL

gorski kristal.jpeg
Preporuča se koristiti ga uz sve druge kristale dodatno, jer dozira kao filterpreveliku snagu  pojedinog kamena. Naročito pogodan za žile, koje čisti i omekšava, olakšava rad srca.  Koristi se za jačanje energetskog polja i meditaciju. Svojim zračenjem veže zmne i vodene zrake i pretvara ih u pozitivnu energiju.

HELIOTROP

Varira od tamnzelene do zelenkasto  crne boje s crvenkastim oznakama. Stabilnost, koncentracija, zaštita i prosperitet. Ublažava anksioznost i depresiju. Djeluje s koštanom srži kako bi ojačao krv. Također dobar za uravnoteženje ženskih hormona.
heliotrop.jpeg
citrin.jpeg

CITRIN

Raspon od sunčano žute do narančaste. Poznat kao kamen izraza. Raspršuje ljutnju, daje optimizam, pomaže probavi i mentalnoj bistrini.

SMARAGD

Različite nijanse zelene , aneke sadrže žutu i plavu. Poznat kao "kamen uspjeha u ljubavi". Donosi kućnu sreću i istovremeno odanost i osjećajnost. Donosi sklad u različite aspekte života osobe. Pomaže u komunikaciji.  Dobar za plodnost i vid.
smaragd.jpeg

RUŽIČASTI KVARC

ruzicasti kvarc.jpeg
Prozirni ružičasti kristal. Kamen topline i ljubavi. Brine o emocijama i srcu. Ublažava srčanu bol i otvara srce ljubavi. Ublažava samoći potiskuje bol. Pomaže vam da zaboravite i donosi unutarnji mir. Koristi se za sprječavanje bora i za dobar ten.

RUBIN

Kreće se od ružičaste do krvavo crvene , vatreno crvene i briljantno crvene. Rubin je kamen plemstva. Donosi ljubav, odanost, samopouzdanje i  hrabrost. Kamen odanosti. Dobro za plodnost. Čisti i eliminira toksine u sustavu. Koristi se za liječenje groznice, loše cirkulacije i protoka krvi, poremećaja srca, mišićnog sustava, grla, štitnjače i mozga.
rubin.jpeg

TURMALIN

turmalin.tif
Mnoge varijante boja, od kojih svaka ima specifičnu namjenu. Svaka boja odgovara čakri. Crna odbija negativnost. Plava je za komunikaciju i treće oko. Smeđa čisti auru. Ružičasta donosi ljubav i radost. Zelena otvara čakru srca. Narančasta poboljšava kreativnost. Ljubičasta pruža zaštitu od tamnih tijela. Jarko crvena je za bezuvjetnu ljubav. Žuta pojačava inteligenciju. Dobro za živčani sustav i protok toksina u krvi ili limfi , ogorčenost, migrene, opekline, astmu, artritisne bolesti , otekline i paralizu.
bottom of page